31 mars, 2008

Trädgårdsdesign

Gul daglilja
Just nu är vi en liten skara på fem - sex personer i vår by som ska starta upp en ja vad ska man kalla det en trädgårdsgrupp, det finns en hel del trädgårdsintresserade har vi upptäckt. Vi vet inte än vad vi ska jobba med och vad visionerna är och kommer att bli men kul ska vi ha.

Jag älskar trädgård och allt som det innebär. jag har en gång i tiden sommarjobbat på Altersunds plantskola några somrar och där föddes intresset. Tyvärr har väl min egen trädgård förfallit lite på grund av ryggskott och barnafödande men nu blommar det upp igen. Jag tror att min egen trädgård får vara i sommar för jag har andra visioner. Tänk om man skulle få riva upp resten av vår gamla hockeybana mitt i byn och anlägga en mini park där. På ena sidan finns en boule bana och nedåt sett fina gröna ängar. En lekpark med gungor, sandlåda, parkbänkar och någonstans att sitta och dricka kaffe, grusade små gångar och en liten oas med blommor och träd. Låter det inte helt underbart? Drömmar måste man få ha. På bilden brevid ser ni en grön lilja.






COOLA SKÅLAR ATT FYLLA GLASS I STORA LASS


Vår kaktus blommar igen !!!

Den står i en kruka från SIA ett av favorit märkerna

. samla . samla . samla . samla .

- Om det då tog slut någongång har man ju hört...för det tar plats, mycke´plats. Men så här är det att en samlare har aldrig tråkigt och det är som sagt själva samlandet som är sport tycker jag. Synd bara att man inte samtidigt kan bränna lite fett medans man håller på att ränna runt på loppisar och dylikt. Här kommer lite kaffekoppar som jag tycker är fina.


Den första bilden är kaffekoppar från kyrkstugan men dom är så tunna att man törs knappt röra i dom. Jag har fem stycken, de andra var trasiga tyvärr.








Den andra koppen är från Rörstrand...






Och den tredje är från Gustavsberg och heter Alva.
Jag har en viss passion för kaffekoppar speciellt från 1930 - 1960 talet.





Den nutida servisen som jag samlar på är Ostindia från Rörstrand - den är tidlös.

Är inte kannan bara sådär rund och go´?

Morgon promenad med hunden



Har faktiskt hunnit med en promenix idag med hunden. Tog några bilder ned åt Ronningen. Det var blåsigt och kallt men skönt ändå, det rensar och skingrar tankarna man går och bär på.



Här en gammal bild på Cato en tidig höstmorgon solen orkade knappt över trädtopparna.




Det har börjat att tina och där vi gick blev det stora hål i grubborna...

BARBIE SWIRL PONYTAIL 1964




Måste bara få visa två dockor mina bästisar som jag räddade från soporna på 80 talet. Dom är i mint kondition inte lekta med och allt på dom är orört. Klänningen är från Cinderella 1964 och den blonda dockan har Ship Ahoy från 1965.
Gå in på http://picasaweb.google.com/carina779 där finns många bilder av dockor och kläder.

30 mars, 2008



Har tagit ett kort på en gammal "spegel" som har suttit på en gammal dörr hos min morfar i början av 1900 talet. Jag hängde den på väggen och se så fin den är.


Man undrar var den egentligen har suttit om det verkligen är till en dörr eller till ett hillskåp eller mjölkskåp.


Bara vetskapen att den kommer hemmifrån och att den är så gammal gör det hela mycket mera mer.



Kannan är från Gustavsberg och heter Atlas.

Snöglopp...



Vi planerade att åka ut med skotern idag, mot Bergnäset...men så tittar man ut och det spöregnar. Det är så himla typiskt att när det blir helg och man har laddat upp med spiralkorv och varm choklad då öser regnet ner. Ska det göra det den här tiden på året?


Som tur är om då vädret håller i sig ska vi upp till Vaimoks sköna vidder om någon vecka eller så. Får väl blogga hela dagen då risken är att jag fyller bloggen med en massa kort och glömmer att skriva...hihi...


Klevaskrypin skulle göra något läckert med vinkorkar, min blev så här för några år sedan, det som fattas på den är en tunn koppartråd som ska lindas kors och tvärs över tavlan lite så där hippsomhapp. Inte värst inspirerande nu när man ser den så här!


TÖREBODA KERAMIK


Vill bara visa Töreboda keramik hur vackert grön de kan vara. Min mamma har haft 4 kryddburkar så länge jag kan minnas och på den vägen är det jag kan inte sluta samla på dessa. Det kan ta år innan jag hittar ett fint exemplar men skam den som ger sig!

/Carina

Stolt hästtjej...

Måste visa znyggingen, det var ett tag sen rättare sagt 2006 när vi anordnade barnridning i Bergnässtallet. Hon ville bara rida på Fanta och som tur var så ville Fanta det också för blir hon less så åker dom av. Men hon är annars super go´hela hon. Alla som känner Fanta nu där hon är i Kalix - Josefine vill att ni pussar henne från oss.

28 mars, 2008


Mitt andra fynd tyckte jag var fatet från Gabriel. Ganska häftigt tycker jag nu men hade någon visat mig detta för 10 år sen skulle jag ha sagt - släng det i soporna. Tänk vad man kan ändra sig.

Lika dant är det med de få dukar jag har dom är ju nu i olika bruna och orange färger. Skulle inte gå för ett år sen.

Färger ja min dotter tjatar på mig att nu vill hon ha ett rosa rum!!! och rött och lila och svart och blått och kanske lite grönt, ja vad säger man ...ja visst det går inte för sig alls. Rosa blir det för jag älskar fortfarande rosa "gammal" som jag är.

Fyndet


Måste bara få visa mina två fynd som jag fyndade för ett tag sen på Röda korset och Myrorna...

Mumintrollen har alltid varit ett litet hat/kärleks förhållande för mig, ända sen dom började visa dom på tv. Men nu på senare tid är dom faktist riktigt gulliga. Om det då är för att man kan faktiskt tjäna lite pengar på dom . Underläggen betalade jag 5 kr st för och ska man sälja dom vidare till samlare betalas det 100 kr och uppåt per st. Tokigt va?

27 mars, 2008

The end of this day.

Ja då har denna dag gått och min första dag som bloggare...det känns rätt bra även fast jag inte riktigt vet var som komma skall och vad man egentligen kommer att fylla denna blogg med. Inte bara samlar stuff utan det kan komma annat också. Jag funderar nog på rätt så mycket när allt kommer omkring. Skulle det nu vara så att små och stora bokstäver blandas så är det tangentbordets fel jag behöver köpa nytt, tangenterna fastnar och jag är lite lur om att det är min dotters sockerdricka som finns där och gör livet sur för mig.
Såg antikrundan i kväll men det var då inget kul allmoge är inget för mig. Gick och satte mig framför datorn i stället tradera är mycket roligare.
I maj är det den årliga prylmarknaden i Luleå, den måste man ju bara förbereda sig att gå på. Det tar en hel dag att plöja igenom och sen behöver man en veckas semester för man är helt slut.
God natt!

Stallet i andra syften än som stall!


Min dotter leker kurragömma...

Try to find her.

Sindys stall på 70 talet...


Hos frisören


Sindy 1985 söt som smultron


Spooky...



Webbalbum

Jag har lagt ut alla bilder på dockorna på picasa webb album.
Adressen dit är:
http://picasaweb.google.com/carina779
Där finns de nuvarande samlar dockorna med kläder och det blir bara mer och mer. Vissa plagg har jag inte kvar utan knallar på och köper och säljer hela tiden. Det är nog det samlargrejen går ut på för när samlingen är komplett vad ska man då samla på. Det är själva sökandet som är roligt och när man sen hittar eller fyndar då är lyckan total!

Hallå alla samlare där ute i Sverige...

Detta kan jag säga är skit nervöst...jag vet nog inte vad jag gett mig in på. Det är första gången jag provar något sådant.
Jag gillar att skriva om bara tid finns. Denna blogg ska väl då handla om mitt evinnerliga samlande på allt möjligt. Jag är en obotlig samlare och har samlat sen jag kunde gå. Det började med stenar, snören, kapsyler, pinnar, stenkulor ja allt man kunde rymma i en skokartong.
Sen i tonåren - slutet på 1970 talet, blev det ölburkar inte så poppis ni ska tro att det luktade som en halv spritfabrik inne på rummet, ölringar - kapsyler som man gjorde draperier av, idolbilder på Donny Osmond och Abba. Frimärken och bokmärken kom sen och frimärken håller än idag.
Mitt samlande idag består av Sindy dockor och hennes garderob och andra dockor också som Barbie helst före 1975. Bella dockan från Frankrike är också med på ett hörn.
Kläder som är gjorda på 1960 och 70 talet tycker jag är dö läckert. vilken design och välsytt.
Man kan inte beskriva känslan hur det känns när man hittar ett välbevarat plagg i en kartong på loppis.